Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 28-05-2006, 13:58
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,500
treking tajska
Cao!
Mene pa zanima, kaksno opremo je potrebno imeti za treking. Najbolj me zanimata obutev in oblacila Prebrala sem,da so dovolj sandali kot so Teve, spet pa drugje, da so potrebni gojzari! Hm, kaj vi priporocate?
Pa se to! Ali mislite, da je boljse, da bi tukaj zacela jemati tablete lariam ali si doli kupiva, kaksne tablete proti malariji?
Hvala

P.S.: Na Tajsko se odpravljama konec junija!
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 06-06-2006, 14:25
Gost Gost je offline
Senior član

zdravo!
jaz se tudi odpravlam na tajsko konec junija. za treking ne bom mela glih gojzarjev, samo tevic pa tudi ne, ker računam na to, da bo blato in pijavke... najbrž ni nič narobe, če greš u sandalih, sam pijavke pač lažje pridejo do tebe. to sm slišala od drugih, tko da bom pač kr upoštevala...
pa še to - kaj ti nameravaš jemati antimalarike??? ker jaz jih ne bom, čeprav sem ful razmišljala o tem. ampak vseeno, rajši eno fajn zaščito brez kemije v želodec... upam, da bo dosti
no ja, fajn se imej, mogoče se pa kje srečamo

lp, barbara
Reply With Quote
Staro 06-06-2006, 21:29
Gost Gost je offline
Senior član

Ja, s fantom se premisljujeva o tem! Eni nama priporocajao maleron drugi pa lariam. Te druge so dosti cenejse, ampak so tudi stranski ucinki - zdravnica je rekla, da ce veliko pijes tekocine ni panike! Hm.... premisljujeva
Reply With Quote
Staro 08-06-2006, 16:09
Gost Gost je offline
Senior član

glede obutve ni sploh panike lahko si obujes kar hoces samo gojzerje je skoda vlacit sabo ker res niso potrebni vse poti so lepo shojene in najbolj komot so superge al pa sandali
jaz osebno sem bil ze parkrat na trekingih in nisem nikoli jemal tablet in misim da to ni malarijcno obmocje zvecer imej dolge rokave in uporabljaj kaksen losion proti komarjem ker tablete ubijajo in so ful nezdrave
srecno pot in mnogo uzitkov na trekingu
Reply With Quote
Staro 09-06-2006, 12:21
Gost Gost je offline
Senior član

ma ja tale malarija je ena uganka... ampak moj problem je ta, da jaz ne bom samo po tajski potovala, ampak vmes mahnem še v laos, tam pa je težko kje najt sobo, kjer v bližini ne bi bla kaka voda...
ena prijateljica mi je svetovala, naj si v bkk nabavim neke tablete, ne vem točno imena, k so cenejše in baje ok... ker igrala se pa vseeno ne bi... tako da najbrž bom kej tazga naredla...
Reply With Quote
Staro 13-06-2006, 14:25
Gost Gost je offline
Senior član

Ojla!
Kar se tiče antimalarikov. S fantom sva se pozanimala v Italiji in tisti, ki ne želi jemati tega strupa so nadomestilo zato taplete vitaminov B1 ali kar B kompleks. Američani so ugotovili, da vitamin B1, kateri se izloča skozi kožo oddaja za komarje smrdeč vonj. Te tablete priporočajo tudi ljudem, ki ne smejo jemati antimalarikov (npr epileptiki). Preverjeno.
Lp
popotnica
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko ne začenjaš nove teme
Lahko ne pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 00:11.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com