Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 23-04-2006, 17:50
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,500
Z avtom do Nordkapa
Zanimajo naju izkušnje ljudi, ki ste že kdaj tako potovali. Kakšni so minimalni stroški (po katerih cestah potuješ, kako priti z Nemčije oz. Danske najceneje na Skandinavski polotok - kateri most oz. kateri trajekt itd..). S šotorom je najbrž najceneje prenočevati - ali res lahko kampiraš kjerkoli? Kakšna je cena kampov?

Je bolje potovati v skupini 4 ali 5 ljudi, ali je bolj enostavno v dvoje. Zaradi stroškov je bolje, če je večja skupina.. Kaj vi mislite?

S kakšnimi avtomobili ste šli na tako potovanje, kako je, če se ti kje V Skandinaviji kaj pokvari - kako je s servisi, avtovlekami avtomobila, če se kaj hujšega pokvari. SKratka, zanimajo naju vaše izkušnje.

U&M
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 30-05-2006, 17:14
Gost Gost je offline
Senior član

Čau!

Lani poleti smo se trije odpravili s cliotom (bencinarjem) do Nordkappa. Smo šli pa po vzhodni stani do skandinavije:Slovaška, Poljska, Litva, Latvija, Estonija, Finska; Nordkapp in nekak po isti poti nazaj, tko da ne vem, če vaju ta pot zanima, ampak vseen...
Mi smo se odličl za to stran glih zarad financ Napaka je bla edin ta, da nismo imeli dizla. Spali smo v hostlih (od7do 14evrov na noč) in kempih (do 25 evrov za vse 3). Bli smo 20 dni in porabli vse skupi (spanje, hrana, spominki, bencin, vstopnine...skratka vse) 700evrov, kar se je men zdel ful poceni.
Glede potovanja v skupini: več kot vas je, več bo različnih interesov, je pa res, da bodo stroški manjši

Če vaju še kej zanima, bom pa še kej napisala

LP, Andreja
Reply With Quote
Staro 06-06-2006, 20:49
Gost Gost je offline
Senior član

Živjo,
najprej hvala za odgovor. Midva oklevava ravno zaradi financ. Naračunala sva, da bi vsak rabila okvirno vsaj 150 000 sit (minimalno). Predvidevam da vas je prišlo 700 evrov na osebo?
Lahko mogoče poveš, koliko vas je prišel sam bencin? Pa katere stvari ste si kaj ogledovali in koliko ste dali za vstopnine?
Lp, U. in M.
Reply With Quote
Staro 06-06-2006, 22:18
Gost Gost je offline
Senior član

Joj, ne oklevat!!! Ja, 700 evrov na osebo Bencin nas je prišel 150 na osebo (mi smo že prej gledal, da se nam bo tko izšlo, da bomo tankal v tistih državah, kjer je bencin razmeroma poceni- pumpe so po vsaki meji, razen na meji med Latvijo in Estonijo...), povprečna potovalna hitrost=50km/h Trajektna povezava iz Tallina do Helsinkov: najbolš, da pogledata na netu, kok so karte- se razlikujejo glede na to kok časa potuješ, s katero družbo (so samo3), ob katerem času dneva in tudi karta iz Helsinkov do Tallina je dražja kot v kontra smer
Za pridet na Nordkapp: 65 evrov je mostnine, 15 evrov pa vstopnina na 1 za na Nordkapp.
Hm, kaj smo šli vse gledat? Ponavadi je blo vedno tko, da smo prišli v novo mesto zvečer, zjutri smo šli najprej na turistične informacije, si tam nabrali material (-zemljevide z znamenitostmi in kratkimi povzetki) in pol šli mal okrog gledat. Bom napisala kokr se spomnem:
Bratislava: mesto, edina vstopnina je bla za grad, k se spomnim, da je blo manj kot 200 sit, pa še to se mi je po ogledu zdelo preveč
Varšavagledal smo si pač mestno središče, citadelo, pol smo šli pa še na nek televizijski stolp- se je res lapo dol vidlo, je blo pa res 15 evrov vstopnine
Litva: Vilna, središče Evrope (vstopnina okrog 10 evrov)
Latvija: Riga- pač spet mesto (vstopnina samo na nek zvonik ene 5 evrov), muzej ne prostem (1 evro)
Estonija: Talin
Finska: Helsinki-v mestu je precej drago za parkirat (2-6 evrov na uro, tko da je treba kar pohitet), šli smo na nek otoček, k je bil včasih švedska trdnjava-lepo (3 evre), seaworld (10 evrov),štadion je bil glih zaprt;(ustavli smo se še v Ouluju, božičkova vas je zastonj, božičkov park pa 10 evrov(sam to je pa res bolj za otročke
Hm, nazaj smo bl šibal, ustavli smo se sam v Krakovu: en kup cerkva, auschwitz (tisti dan ni blo za plačat), narodni park, rudnik soli (kr drago). Aja, pa še Budimpešta, tk na hitr.
Je blo res lepo. Potovanje smo začel v japonkah, na Nordkappu sem bla pa vesela, da sem vzela rokavice s sabo Aja, na Nordkappu je težko ulovit lepo vreme: mi smo imeli srečo, ker smo prili tja ob polnoči, tk da smo vidli polnočno sonce, megla je pršla pa šele ob 9a.m.
Uf, zdej pa morta it že sam zato, ker sem tok napisala Vaju še kej zanima?
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko ne začenjaš nove teme
Lahko ne pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 01:41.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com