|
|

17-09-2003, 18:52
|
|
Senior član
|
|
Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
|
|
|
otočje Gili
Živjo!
Zanima me, če je bil kdo na otočju Gili v Indoneziji?
hvala
Eva
|
|

19-09-2003, 07:39
|
|
Senior član
|
|
|
|
Hello!
Na otokih nisem ravno bil, glede na to, da se pa na teh straneh še bolj malo dogaja pa ti bom malo napisal, koliko pač vem o njih. So trije otočki zraven Lomboka (Lombok pa je zraven Balija). Veljajo za zelo lep kraj za potapljanje. Mislim da se po naseljenosti med seboj dokaj razlikujejo, najbolj miren naj bi bil Gili Meno. Gili Trawangan pa velja bolj za party island ( na otoku ni policije). Povezava do Lomboka je zelo pogosta (iz Balija), do Giliev pa lahko kar tako na hitro skočiš. Vem da nisem odkril tople vode, ampak upam da ti je vsaj malo pomagalo.
Sem pa bil v ostalih delih Indonezije, tako da ti lahko o tam malo več povem (samo ne omeni Irian Jaye  ))
LP
|
|

22-09-2003, 12:51
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: Sep 2003
Sporočila: 2
|
|
|
Živjo!
Hvala za te inf.!
A na Baliju si bil?
Je tam ali mogoče kje drugje v Indoneziji možnost najeti hišo za več mesecev? Bali je zelo turističen, zato iščem bolj odmaknjene dele Indonezije za najem hiše! Poznaš kaj?
Lp
|
|

07-10-2003, 12:36
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Eva!
Z mozem sva bila spomladi leta 2001 na Gilijih, konkretno na Gili Air(-u). Prenocisce in rezervacijo sva si uredila kar preko interneta in ni bilo nobenega problema. V tistem obdobju se ni bil visek sezone in je bilo super. Cene znosne in malo turistov. Aprila, ko se zacne sezona so cene bile enkrat visje. Otok je mali, okoli 30 min da prides naokoli. Na njem je vec resortov. Midva sva sla v tistega, kjer je lastnik nek Italijan. Mislim, da je bil nadrazji na otoku, a ne vem vec natancno. Kar se tice domacinov je pac tako, da se moras navaditi, da ti na vsak nacin skusajo kaj prodati. No, v podrocje resorta ne smejo, edino ce ga ti sam ne povabis. A o tem raje premisli. Ne, da bi bilo nevarno, ampak se jih potem ne mores znebiti. Zavedati se moras, da je na teh otockih bilo ze toliko turistov, da je namen domacinov samo ta, da izvabijo denar od tebe. No tudi cene so za turiste drugacne. Na Gilije lahko prides samo s colnom iz Lomboka. Ne racunaj kaj prevec na public boat, ker ti bodo rekli, da ne vozi vec in bos sla na otok s posebno ladjo (ki jo bos najmanj 10x preplacala). A je se vseeno poceni. Obvezno pojdi snorklat (cudovite ribe in zelve), l.p. MCS.
|
|

21-11-2003, 20:31
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Najlepši konec in ne predrag je kot je bilo že omenjeno "Hotel Gili Air" - ne predlagam zidanih hišic temveč tiste iz bambusa - pred dvemi leti je bila cena najema 20 USD dnevno z zajtrkom za dve osebi.
Glede cen - jaz sem kupila od domacino iz "pesk verizico" in sem jo cca. 20 krat preplacala - naslednji dan so vsi lokalni "mulci" prišli gledat največjega "čudaka" in so mi vsi hoteli prodat po isti ceni in tarnat zakaj sem včeraj kupila..
|
|

04-12-2003, 10:38
|
|
Senior član
|
|
|
|
Za mirne in nepokvarjene pocitnice po pohajkovanju priporocam postanek na Gili Meno. Nekaj sila preprostih bungalovckov. Vec na http://robo.fe.uni-lj.si/~imrec/Indonezija.htm
lp, Imre
|
|

14-12-2003, 22:07
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Živjo!
Jaz sem bila letos poleti na Gilijih en teden. Na otoke ni težko priti, tudi s čolnom za domačine ne. Če nimaš želje po pretiranem ugodju lahko najdeš zelo poceni prenočišče, katerega lahko poiščeš na otoku samem. Midva nisva ničesar v naprej rezervirala. Hrana je prav tako poceni. Ljudje so prijazni. Res je, da ti želijo marsikaj prodati, ampak če pač ne kupiš, gredo stran. Gili Trawanagan je otok za zabavo, Gili Meno in Gili Air imata zelo lepo plažo in sta bolj umirjena. Če nameravaš iti tja ti jih toplo priporočam.
LP
|
|
| Orodja |
Iskanje po temi |
|
|
|
| Način prikaza |
Linearni način
|
Pravila objavljanja
|
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila
HTML koda je izklopljena
|
|
|
Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 04:39.
|
|