cao cao popotniki!
jah...glede karte - ne vem, takrat sem malo sprasevala naokoli in sem jo potem dobila za tiste cene! sem pa sprasevala tudi na agenciji tango in vem, da je bila tudi ta karta za cca. 200tisoc! je pa res, da sem studentka tako da sem imela studentsko karto...ki je malo ceneje! probaj se malo poklicati naokoli...
kar pa se tice Kolumbije...preden sem sla tja so me vsi strasili, tako da sem mislila da me bodo oropali prvi moment ko bom stopila na kolumbijska tla...no, niso me!in tudi kasneje ne...skratka sploh nisem imela popolnoma nobenih problemov!
ljudje fullllllllll prijazni...je pa fajn da znas spansko, ker tam niso ravno anglesko govoreci! sem pa prepotovala kar precejsen del kolumbije. Sever je ze kar turisticen (Cartagena, Taganga, Santa Marta...) kar se pozna tudi pri ljudeh in cenah...vse kar je juzno od Bogote je pa zakon!precej neturisticno, ker si popotniki niti ne upajo pretirano raziskovati juga zaradi gverilcev...ampak ni panike! sem nacela, da je treba igrati po pravilih drzave v kateri si in upostevati nasvete domacinov! to pomeni, da sem se izogibala obmocij kjer naj bi billi gverilci in se ponoci nisem vozila z busi!!!!!!!!!!! kaj vem...jst nisem imela slavbih izkusenj!
na jugu priporocam ogled Pasta (v zacetku januarja, ko je karneval blancos &negros

), Tieradentrro, Popayan, Cali... na splosno je fajn potovati po kolumbiji decembra in jan, ker imajo fulll enih karnevalov in se skos neki dogaja
cene - hrana,prenocisca in pijaca poceni; busi pa precej dragi! je pa res, da so tudi razdalje dolge!
upam, da sem ti vsaj malo pomagala
ce te pa se kaj zanima pa pusti mejl in te kontaktiram
pozdravcki, magda