Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 12-12-2005, 09:57
spodletela spodletela je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Dec 2005
Sporočila: 2
Madagaskar; je bil že kdo tam?
V planu imam backpacking po madagaskarju v lastni režiji seveda. Sicer se probam malo informirat, bi pa seveda vsak nasvet prišel prav, najbolj me zanimajo "štale", ki se lahko pripetijo, od živalic (imajo prav srčkane škorpijone), rastlinja, pa do ljudi (kraja,...). Je bil že kdo tam in mi lahko kaj lepega (upam da lepega) pove?
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 12-12-2005, 20:33
tinsky tinsky je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Oct 2005
Sporočila: 8
re.madagaskar
:twisted: ...jejžeš, "štalinka "- ta je pa huda!
raje ostani v Evropi ( "doma") in te škorpijončki ne bodo grickali ( pikali)!

No, no - veš kaj - backpacking na Madagaskarju - raje se boj komarčkov, ki pikajo ( tudi tistih dvonožnih, mladenka), potem pa o "štalinkah"...

L.P. Tinsky
Reply With Quote
Staro 13-12-2005, 09:56
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,500
Tinsky; Nisem spraševal (brez -a, štekaš?) po nedoraslih pripombah (vzami mamin štumf in
pojdi opravit potrebo namesto na forum na wc), predvsem ne bi rad vrgel stran en
mesec dopusta in precej tisoč sit zaradi kakšne neumnosti na katero nisem bil pripravljen.

Res ni bil še ni nihče tam?
Reply With Quote
Staro 13-12-2005, 11:20
tinsky tinsky je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Oct 2005
Sporočila: 8
...kakšno vprašanje - takšen odgovor...(z ali brez a-ja )...

Strupenih kač ni, škorpijonov je pet vrst (podvrst) - niso ne vem kako nevarni, razen če si alergik( primerljivo z pikom sršena)...flora - seveda so tudi strupene rastline - ješ seveda samo "preizkušene variante" - verjetno se ne bo nihče kar "pasel" naokoli, pa tudi "brisanje tazadnje"je lahko včasih problematično...največji problem so komarji in drugi leteči ( vrsta zelo nadležnih os) insekti - dovolj repelentov oz. obvezna mreža ( mimogrede - Madagaskar je pravi raj za herpetologe -ljubitelje plazilcev - predvsem gekonov, kameleonov ipd. - vsi so izraziti žužkojedi - le zakaj...);no, toliko o "štalinki Madagaskarja... seveda ti že vse obvladaš - morebiti pa moje "sranje" le kdaj omu koristi - a ne?

Upam, da boš dobil tudi obilo "pravih" informacij; pa lepo se imej - mladenič ( brez a)!

Tinsky
Reply With Quote
Staro 13-12-2005, 11:52
spodletela spodletela je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Dec 2005
Sporočila: 2
Hvala za informacijo, morda veš še kaj o ljudeh oz. možnih nategih, krajah,...?

Mimogrede, kolega je šel v kambođo in vzel sabo protimalarijske tablete in začuden ugotovil,
da so v sloveniji 10x dražje kot tam. Si kaj taval po lekarnah?
Reply With Quote
Staro 26-12-2005, 12:53
Gost Gost je offline
Senior član

Hej bil sem na Mdagaskarju ,preživel tam tri mesece in pokrajina ,ljudje so super.Če se bojiš razni raznih živalic ,ma ni panike ,no res je ,da kr velik živalic leze okol (tud črne udove ) samo bolj problematične so zlo majhne živalice ,ki jih prenašajo komarji (malarija , filarioza.....)shistosome ,ki se nahajajo v stoječih vodah ...... O vsem tem ,o boleznih in drugem se pozanimaj na Infekcijski kliniki v Ljubljani ,tam ti bojo svetovali kako in kaj . Če imaš želji in voljo se ti splača obiskat ta otok . No naj ti še povem ,da v treh mesecih nisem niti en dan zbolel in nobena žival me ni pogrizla ...no razen komarjev. Če uporabljaš pravo zaščito(popotniški nasveti) je verjetnost ,da zboliš manjša .
Če te več zanima mi laho pišeš na erikmihelj75@gmail.com
A ja si potoval že kaj po afriki?
Reply With Quote
Staro 02-03-2006, 21:23
Gost Gost je offline
Senior član

Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko ne začenjaš nove teme
Lahko ne pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 20:08.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com