|
|

08-11-2005, 18:50
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: Mar 2005
Sporočila: 5
|
|
|
jug egipta, sudan, tanzanija, ruanda,...
iscem kake koli infe o teh drzavah,
nameravam it z avtom, zato me predvsem zanima kako je z vizami, korupcijo, cestami, znamenitzostmi, ceno goriva-kvaliteto-kolk je vode v gorivu  ,...
Za vse infe se zahvaljujem
jana
|
|

07-02-2006, 14:31
|
|
Senior član
|
|
Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
|
|
|
Bil sem v vseh teh deželah v obdobju enega leta ampak žal ne z avtom tako, da tovrstnih infov nimam. lahko pa ti pomagam s kakšnim drugim nasvetom!? Ceste in korupcija so afriški standard. Znamenitosti pa staro egipčanske oz. nubijske piramide in templji v sudanu, ostalo pa potem Wildlife- safariji v Tanzaniji in magično srečanje z gorskimi gorilami v Ruandi, kjer imajo neverjetno dobre ceste.
LP, David
|
|

07-02-2006, 15:34
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: Mar 2005
Sporočila: 5
|
|
|
hvala za odgovor DAVID,
kako pa zgleda potovati z nahrbtnikom, je veliko tezav z prevozi. prebivalci,...
Odlocile sva se s sopotnico, da avto odpade, ker ceste in mejni prehodi trenutno niso odprti. ce imas mogoce msn bi se prav rada z teboj kaj vec pogovorila o teh dezelah, seveda ce si za, ker mi je vsak infornmacija ZELO v pomoc
|
|

07-02-2006, 23:02
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: Jan 2006
Sporočila: 2
|
|
|
Čez tri tedne se odpravljam v Tanzanijo in Zambijo. Tako da če bosta potrebovali kake bolj točne informacije lahko pomagam.
|
|

07-02-2006, 23:57
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
TO BI BILA ZELOOO VESELA
|
|

09-02-2006, 00:46
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
se ti javim drug teden.
David
|
|

15-02-2006, 00:44
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Jana,
raje kot msn napiši svoj e-mail
David
|
|

18-03-2006, 07:58
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Dva meseca nazaj sem bila v Ruandi. Kar se tiče prevozov so taxi-kombiji (podobni matatujem iz Kenije) neverjetno poceni. Npr. voznja iz Kigalija v Gyseni (na meji z DRC) stane 3$. Ceste so lepe, zato vsi vozijo zelo hitro in je posledicno veliko nesrec. Zdaj so malce poostrili policijski nadzor nad dirkaci.
Park Virunga z gorilami je na tromeji DRC, Ruanda in Uganda. Gorile moras obvezno videt, je pa kar visok strosek 400$. Zato ti predlagam, da razmislis o tem, da gres gledat gorile v Demokraticno republiko Kongo. Za voden ogled placas 150$ + najem avta s soferjem pri agenciji (100$-to se potem itak deli med stevilo potnikov)+viza 30$. Prej se pa pozanimaj o varnosti v tem koncu - junija imajo v DRC volitve pa postaja vse bolj napeto.
lp, katja
|
|

04-04-2006, 00:15
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
živjo,
jaz bi mel vprašanje za katjo, namreč junija se odpravljam v ruando v kombinaciji s tanzanijo in zanzibarjem. zal imam na voljo le en mesec casa in me zanima kaksan je situacija glede ogledov goril. sem slisal le za hudo dobre izkusnje za ruando ampak so bile cene nekoliko nižje, kot si jih napisala 250$ za ogled + jeep do parka. kje so potem se ostali stroski?
kaj je pa se kej drugega pametnega za videt v ruandi in kako je s safariji v tanzaniji. zanima me za bolj low budget varianto seveda. menda je mozno iti z busmani na lov. ali je to mogoce samo z agencijo ali lahko tudi po svoje prides kje zraven.
malo vec vprasanj, ker je to moja 1 pot v afriko in je ne poznam tako dober kot ostale kontinente...
hvala,
tomaz
|
|

24-04-2006, 17:57
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Živjo, Tomaž!
Glede cen safarijev, goril, itn. je v Afriki tako (tudi po kenijskih izkušnjah) da so agencije zelo drage. če imas srečo, lahko kje naletiš na kakšnega lokalca, ki deluje mimo agencij in sam nabere ekipo, ki te potem spremlja na safari. Pri tem reskiraš, da ti bo pobral visoko aro, potem pa ga ne boš več videl.
V Ruandi je sama pokrajina čudovita, ceste so dobre, asfaltirane, taksi kombiji so zelo poceni. Zanimivo je glavno mesto Kigali, velike, mogočne zgradbe v centru, okrog pa revna barakarska naselja - Afrika je polna kontrastov. Če greš proti jugu, se ustavi v Butarah, kjer je nacionalni muzej.
V Tanzaniji nisem bila, ampak v Keniji smo spali tudi pri plemenih, seveda če jim za to plačaš. Tega so nekako že navajeni in z veseljem potem malo zaplešejo in pokažejo svoje običaje. Je pa to še vedno neprimerno bolj pristno, kot pa instant paket preko agencije.
lp, katja
|
|
| Orodja |
Iskanje po temi |
|
|
|
| Način prikaza |
Linearni način
|
Pravila objavljanja
|
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila
HTML koda je izklopljena
|
|
|
Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 02:04.
|
|