|
Hej!
Sama sem bla v Braziliji pred letom in pol in morm povedat, da je bila čudovita izkušnja!
Karto se najbol splača kupit preko STA Ljubljana, glej, ko bojo mel kake akcije. Pride pa tam okol 120.000, no neki tazga.
Jst na letališču samem nisem plačala nobene takse, pa tut pol k greš nazaj ne plačaš nič (so me strašli s tem).
Rio je.....prelep, da bi biu resničen! Žal mi je, kr sama nisem s sabo vzela kamere, niti tadobrga fotoaparata, celo uhanov ne, ker so me prestrašli, da kšni tatovi so Brazilci, kok kradejo, da ti uhane izpuljo iz ušeš in podobne bedarije. Ni res. Sam pač paziš kje hodiš, da nisi v kakih favelah in pdb.
Hrana je odlična, podobna naši, z blazno dobrimi fižolovimi omakami, ješ pa v tut tanajtabolših restavracijah komot, ker je ful pocen. Izbira hrane je v vsaki restavraciji oggromna, plačaš pa po sistemu kolk si nadevaš na krožnik (par 100 tolarjev). Tko da za eno ornk kosilo s sladico vred plačaš max.500 do 600sit. al pa manj.
na ulici obvezno probat neko koruzo s sirom, zavito v koruzne liste. se da kupit tut v trgovini.
alkohol praktično zastonj, še posebi neka njihova žganja (če kupiš v trgovini)
sadje zastonj, ananas 70 tolarjev, kokos tut in podobno.
obvezno it na sladkorno goro proti večeru, ko zahaja sonce, ker je pogled prekrasen. jezus mi ni biu tko ušeč, so oderuhi k stane okol 2000 da te pelejo s kombijem gor (če greš peš je dauuuč), pa še neka čudna sončna megla je večinoma, tko da vidiš kej mal od tam gor.
rio je zrihtan, šoping centri so ful dobri, belci so ful atrakcija, fast food je ful poceni(tut neki 100 tolarjev), probat se splača kitajski fast food, podzemna je okol 100-200sit.
cote so poceni, ene 20%cenej ko pr nas.
za spat ti pa nažalost ne morm povedat kam it, najbolš da najdeš kak hostel, pomoje bi se splačal najet avto (sicer ne vem za cene) in mogoč it kam urco, ven iz ria, kjer je najbrž še cenej. mi smo bli neki časa v sao paulu, pol pa v cabu frio (kjer je ful dobr za deskat, pa še sobe ob obali niso drage), pa v uba tubi!!! sicer se mi zdi da je uba tuba mal dlje iz ria (ene 4 ure) sam tam je pa totalno fenomenalno!!!valovi ubijalski, deskarjev ful, sicer nočnga lajfa niti ni, je pa soba čist ob plaži ene 2000 za 2 osebi.
džungla...no ja, v bližini sao paula je campus de jordao, kjer je en vlakec k te vozi not po džungli, med opicami in to in niti nin drag.
ej izkorist braziljo, definitivno ena izmed držav k se jo najbl splača videt, dokler je še tko pocen. nkol je ne boš pozabu!
ana
|