Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 14-09-2005, 10:13
Zvezdica Zvezdica je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Sep 2005
Sporočila: 1
Avstralija, Malezija, Tajska
Čao,

s kolegico se oktobra, novembra in decembra odpravljamo najprej v Avstralijo, nato pa še Malezijo in Tajsko. A ima kdo kakšen nasvet kakšno vrsto plačilnih sredstev naj uporabljamo, al kartico in katera je tam najbolj razširjena, al pa potovalni čeki??? Men se zdijo potovalni čeki kr primerni ker so provizije pri karticah previsoke, me pa zanima kakšne so kej provizije pri zamenjavi potovalnih čekov v Aziji in ali so kakšne težave pri njihovi menjavi?
Zanima me tud če je že kdo v teh koncih potoval, kaj bi kej predlagal glede prevoza - vlaki, najem, nakup avtomobila??
Hvala za vse nasvete in če mate še kakšna opozorila na kaj moramo bit pozorne se kr razpište!!

LP
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 08-11-2005, 18:35
cikaloka cikaloka je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Mar 2005
Sporočila: 5
za avstralijo in tajsko ti dam lahko infe , pisi mi kaj tocno te zanima, pa dobis odgovor.

Placilo je najbolse gotovina, saj so provizije kr visoke za ostale kartice, ceke,...
za vastraljijo ti priporocam rentanje, ker je najcenejse cca 24 avst dolarjev na dan, gorivo je cenejse kod pri nas,,,, to je edini nacin za potovanje, saj busnih in vlk...povezav skoraj da ni,,,so povezana smao vecja mesta ne pa NP,,....

jana
Reply With Quote
Staro 08-11-2005, 19:06
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
Glede na to, da greš za 3 mesece, ti priporočam potovalne čeke. Pred kratkim sem se vrnila iz Tajske, pred štirimi leti sem bila v Maleziji in nisem nikoli imela težav z menjavo. Glede prevozov pa ne se sekirat, se jih dobi brez problema. Na razpolago boš imela vlake, avtobuse, mini buse in vsi ti vozijo full krat na dan. Še posebej Tajska je tako zelo turistična, da imaš resnično vsako uro kakšno prevozno sredstvo do željenega cilja. Prijateljica je bila letos v Avstraliji in je najela avto za en mesec, ker se baje najbolj splača.

Lep dan.
Reply With Quote
Staro 08-11-2005, 19:16
cikaloka cikaloka je offline
Junior Member

Datum pridružitve: Mar 2005
Sporočila: 5
ja res z tajsko ni problema, samo avstralija je pa kriza ce nimas narentano, ker ne prides nikamor-ni javnega transporta

Je pa tajska precej skomercilizirana drzavica, tako, da pristnih ljudi ne vides vec, vse kar delajo -ti ponujajo ma svoj namen in to je zasluzek, zato tudi nic ne delajo z duso, tenvec te hocejo vsepovsod malo nategent, al pa dost,...se najbol fer so na otokih, ce se gres potaplat,..
Trekong na severu je pa tako skomerciliziran, da bi ga odsvetovala, rajsi pojdi b N: pak chond kao yal...bos vsaj gibone vidla,..
sever je pa izropan zivali,,,so ze vse popapcali

jaz bi ti tajsko skor odsvetovala obiskat, saj razen kosan routa ni nic pametnega za pocet, saj ni nic avtohtonega ostalo,...rajsi pojdi v burmo, kambodio,...(vietlam ima zelo nbeprijazen folk, laos nima kaj dosti za ogledat),...

Avstralija je pa zakon, ce mas avto vidis vsak dan vsaj enega kingoruja valibiya, vombata, papagajov je na miljonov...pingvini, morski levi, koale...seveda to govorim v naravi in ne v zoojih.....

Je pa za potovat cudovita juzna amerika, predvsem bolivija,peru pa se cenejsa je kod te drzavice in OGROMNO VIDES,...
Reply With Quote
Staro 09-11-2005, 17:24
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
Ne verjet vsemu kar slišiš! Meni je bila Tajska zelo všeč, če te zanima drugačna kultura, religija, tudi nekaj otokon je še zelo ohranjenih, samo najti je treba tiste skrite prostorčke!
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 01:16.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com