Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 25-01-2005, 11:03
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
Laos in Kambodza
Konec februarja se odpravljam na Tajsko. Priletim v Bankok, kjer si nameravam uredit vizo za Laos in Kambodzo, nato pa proti severu Tajske do Chang maja in v Laos.

Kaj mi lahko kdo svetuje kaj se splača ogledat v Laosu? Tam bom ostal 14 dni. Kakšne so kaj cene v Laosu?Kaj se da uredit viza na Tajsko-Laoski meji ali je boljše, da se jo nabavim v Bankoku?
Iz Laosa pa grem še za 14 dni v kambodzo. Rad bi si ogledal delto mekonga. Kaj se še splača ogčedat v Kambodzi?

Zanima me, če ima kdo izkušenj z pridobitvijo kamboške vize na laoško-kamboški meji?
Za konec pa še 2 dni Bankoka.

Kaj mi lahko kdo da kakšne informacije iz prve roke?

Zanima me kaj se kaj splača kupit v bankoku? Kakšne so cene dia filmov v Bankoku?

Kolko denarja morem vzeti zraven, če imam v načrtu low boudget? Celotna pot bo trajala 40 dni.

kaj se morem cepit proti čemu? kaj pa malarija?

lp
zoki
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 15-10-2005, 18:29
Gost Gost je offline
Senior član

informacija!
ful dobra tura. Tudi jaz se odpravljam tja, sicer komaj v naslednjem letu. Imela bi kar nekaj vprašanj. Sonja
Reply With Quote
Staro 21-11-2005, 16:01
Gost Gost je offline
Senior član

V Kambodži si definitivno oglej Angkor Wat!
Reply With Quote
Staro 23-11-2005, 08:17
Gost Gost je offline
Senior član

zivijo

jaz sem sel na jug laosa(4000 islands,pakse,..) kar je 100% vredno ogleda.iz pakseja sem letel v siam riep(angkor wat) za 50usd in tam si na letališču nabavil vizo ki je bila cca 10eur.

lp
Reply With Quote
Staro 07-02-2006, 14:10
Gost Gost je offline
Senior član

Vse potrebne vize si uredi v bankoku. Ko na severu tajske prečkaš mekong si v Laosu, kjer se vkrcaš na barko, ki te v dnevu ali dveh popelje do izjemnega budističnega mesta Luang Prabang. V bližini so poleg številnih templjev na ogled tudi jame. Za malo tropskega kopanja na rečnih slapovih priporočam Kuang Si (upam da se še spomnim pravo ime) slapove. Prijetno mestece Vang Vieng s kraško okolico, podzemskimi jamami in spust z zračnico po reki je tudi del dogodivščine.
Za Mekong delto pa moraš skočit v Vietnam, ampak se zelo zelo splača, ker je enkratna izkušnja z vpogledom v plavajoče kmečko življenje + izjemno prijazni ljudje.
LP, David
Reply With Quote
Staro 01-03-2006, 22:57
Gost Gost je offline
Senior član

Luang Prabang je zelo turisticno mesto, tja vozijo francoske upokojence. Splaca se it bolj na sever, tam sele dozivis rajski Laos. Nong Khiaw, Muang Sing, Xieng Kok, Luang Nam Tha... Na jugu pa priporocam Si Phan Don (otocke na Mekongu)! Laos je enkratna destinacija, najpristnejsa izbira v vsej JV Aziji!
Reply With Quote
Staro 02-04-2006, 12:46
Gost Gost je offline
Senior član

vse vize lahko dobiš na meji in so cenejše ko pa če si nardiš v bkk. cel laos je nepozaben, najboljša izbira jv azije. vang vieng, luang prabang in vientiane so dost turistična mesta, čeprav jih ne smeš izpustit. kulturno prenočišče dobiš od 3 usd naprej, tut vse ostalo ful poceni. v kambodži moreš videt angkor wat. zlo turistično ampak res vredno ogleda. spal boš v siem reapu, kjer ti priporočam da če je le možno si hotel rezerviraj prej-ful gužva. cene naj te tu ne presenetijo- za razliko od ostale kambodze vse ful drago. po kompleksu angkor je njboljš najet motorček (3usd na dan) ali pa kar tuk-tuk v siem reapu (20 usd za 3 dni).priporočam tut plovbo z ladijco od siem reapa do battambanga-fenomenalno.jas sem se cepil samo proti hepatitisu A. antimalarikov sploh nisem jemal. kar se tiče denarja računaj 20-25 usd na dan (odvisno od načina prevoza).
v bkk se ti splača kupit vse razen ur. (cunje, tehniko, ruzaki, srebro,...) ure so najcenejše v kambodži cca 1000sit. po 4 mesecih še vedno dela
Reply With Quote
Staro 03-04-2006, 23:30
Gost Gost je offline
Senior član

...mene zanima kako bi bilo potovat po Laosu v poletnih mesecih, saj bi takrat lahko potoval vsaj tri mesece, menda je takrat deževno obdobje.......
Reply With Quote
Staro 08-04-2006, 06:42
Gost Gost je offline
Senior član

a gre gdo v kratem v laos?
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 02:24.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com