|
|

20-08-2004, 18:47
|
|
Senior član
|
|
Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
|
|
|
MEHIKA IN KUBA
ŽIVJO
Čez dober mesec se odpravljamo v Mehiko in nato še na Kubo. Zanima me ali je Mehika res tako nevarna kot pravijo, sploh zato ker bomo 4 ženske, in bomo po mojem kar izstopale.
Zanima me tudi koliko približno potrebujemo denarja za 1 mesec Mehike in 14 dni Kube? Ali kdo ve v kakšni obliki se splača vzeti denar, ker sem slišala da obstaja tudi neka e viza, kjer dviguješ na bankomatih svoj denar. Ima mogoče že kdo izkušnje s tem?
Kaj se spača pogledati v Mehiki? Kako je kaj z rent-a-carom?
Za odgovor se najlepše zahvaljujem.
LP
|
|

23-08-2004, 15:24
|
|
Senior član
|
|
|
|
Halo!
V mehiki zelo spostujejo zenske in ne vidim, zakaj bi imele probleme. nevarna je pa mehika ravno toliko kot vse ostale drzave, po katerih potujes. To, da je potrebno paziti na denar in osebne dokumente, pa vsak denar preestet, ki ti ga vrnejo, mislim, da ni potrebno posebej omenjati. Pa tudi, ce potujes z Lonely planetom v rokah, je cist varno in ok. Je pa Mehika kar draga drzava. najbolj so dragi prevozi, sam ti odsvetujem najem avtomobila (vozji kot norci in tudi z neprizganimi lucmi ponoci), ampak je bolje, da potujes z avtobusi, in tudi za slednje bos porabila najvec denarja, v Mexico cityu pa kr s podzemno. Nekako, da je najbolje imeti cimvec gotovine, ker placilnih kartic glih ne jemlejo na velikih mestih. Fino je tudi, da se naucis nekaj osnovnih fraz, ker redki so tisti, ki znajo anglesko. Vecje znamenitosti, za katere je najdrazja vstopnina, si ogledujte v nedeljo, ker je zastonj. Je pa fajn za videt: Mexico citiy, Teotihuchian, Taxco, Oaxhaca, Palenque, Merida, Chichenica, Uxcmal, Acapulco, San cristibal, Cancun (pravijo, da je bolje, da greste ne cisto v Cancun, ki je drag in poln ljudi, ampak malo vstran, v kaksen drug kraj)... sicer sem verjetno veliki krajev narobe napisala, sam upam, da jih bos vseeno nasla na zemljevidu  ) pa srecno pot z nasmeskom na obrazu,
katarina
|
|

24-08-2004, 17:37
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Živjo
Najlepša hvala za hiter odgovor, samo kokr sm jz slišala naj bi bila Mehika zelo poceni. Koliko denarja pa misliš da bi potem rabli za en mesec? Praviš tudi da so prevozi dragi, kako potem priporočaš?
Kako si ti potovala?
Hvala
LP vesna
|
|

25-08-2004, 08:28
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: Aug 2004
Sporočila: 14
|
|
Jaz sem bila sicer v Mehiki kar nekaj časa nazaj (199  , takrat se je kar dalo, ker je bilo ravno po mehiški finančni krizi in je bil peso šibak. Od takrat mi prijatelji pravijo, da grejo ceno vsako leto praktično za 30% gor. Vem, da ti to ne pomaga dosti pri načrtovanju budgeta, za to malo poglej v LP, predvidevam pa, da moraš kar računati s 50$ na dan. Prevozi so bili že takrat največji požiralec proračuna, ampak avtobusi so vseeno najboljši način potovanja (hitro in elegantno). Lahko izbiraš med različnimi razredi busov, najboljši imajo celo stevko, ki ti pri vhodu podeli pijačo in snack, kot na letalu. Seveda to tudi ustrezno plačaš. Vlakov ni prav dosti, vendar so hudo počasni (če boš šla na sever, ti sicer vožnjo po Bakrovem kanjonu toplo priporočam).
Kaj pa bi si pogledala, je odvisno od tvojih interesov. Sever je popolnoma drugačen od juga. Za začetek preberi kakšen vodnik, se boš lažje odločila.
|
|

03-09-2004, 09:15
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Živjo
Hvala ti za informacije, najbrž se je od takrat res že veliko spremenilo samo nisem si mislila da gredo cene tako gor.
Še nekaj me zanima, ali si se kaj cepila preden si šla in proti čemu, če si se?
Lep pozdrav
|
|

03-09-2004, 10:00
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Cepila sem se proti Hepatitisu A. Pride prav tudi za naslednja potovanja in konec koncev tudi doma.
|
|

06-09-2004, 09:10
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
No sej pol pa vidim da se vsi proti hepatitisu A cepijo. No hvala ti za odgovor.
LP
|
|

06-09-2004, 14:06
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Ojla!
Tudi jaz se čez dober mesec odpravlam v Mehiko in pol za tri tedne na Kubo. Po mojih info rabiš za en mesec Mehike okol 100 do 130 jurjev, pač odvisno od tega kaj počneš. Če hočeš luksuzirat, pol bo to verjetno premalo, če pa najdeš poceni hostle, je pa ta vsota čisto dovolj. Zdaj se je ravno vrnila ena prijatlca in je v enem mesecu porabla 150 jurjev skupaj s karto iz Cancuna do Havane.
Ajdi, lepo potuj!
B.
|
|

15-09-2004, 18:04
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Živjo
A bi mogoče lahko še vprašala tvojo prijateljico, ki je bila zdaj dol, kako je plačevala. Ali je imela vso gotovino pri sebi, ali je imela Eurocard ali potovalne čeke?
Ker so mi rekli, da so veliki problemi s potovalnimi čeki in da nikjer ni bankomatov, tako da je najbolje imeti kr vso gotovino pri sebi. A bi jo mogoče lahko vprašala.
Hvala
|
|

16-09-2004, 08:23
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Midva sva imela pol gotovine in pol čekov ter kartico za rezervo. Takrat s čeki nisva imela problemov (vsaj v mestih), in najbrž danes ni dosti drugače.
Mimogrede, prijateljici so v Costa Rici na avtobusu ukradli 2000 USD. Na srečo so bili v čekih in je dobila nove. Predstavljaj si, da bi bila gotovina...
|
|
| Orodja |
Iskanje po temi |
|
|
|
| Način prikaza |
Linearni način
|
Pravila objavljanja
|
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila
HTML koda je izklopljena
|
|
|
Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 04:00.
|
|