Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 05-08-2004, 16:13
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
Kaj vzeti v Avstralijo?
Pozdravljeni! :P

Letos se odpravljam v Avstralijo! Zanima me, kaj vzeti s seboj? Katere so tiste nujne stvari, ki jih popotnik mora imeti s seboj na potovanju?
Glede na to, da bom prvič potovala in prvič nosila vso to breme (ruzak) na mojih ramenih, a je kakšna varianta za lajšanje bolečin?
Hvala vsem za nasvete!

Imejte se lepo in uživajte!
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 24-08-2004, 12:59
Gost Gost je offline
Senior član

Sigurno rabiš vizo, keš, zavarovanje in dokumente.
No, pa šalo na stran. Če misliš it bolj avanturistično varianto rabiš kak dober pohodni čevelj, natikače, anorak, kopalke, spalko, luč (baterija), sredstva proti mrčesom (bolje, da kupiš tam, na naše njihov mrčes baje ne reagira), sončno kremo z visokim faktorjem, pokrivalo (po možnosti z mrežo, tudi kupiš tam).
Koliko boš pa nosila nahrbtnik, je pa odvisno od tvojega načina potovanja. Če najameš avto, boš bolj malo nosila. In enako, če vzameš vodene ture. Če boš pa bolj bluzila sama z lokalnimi busi in vlaki, pa pojdi kak mesec prej na fitnes ojačati ta del mišic.

Pa še en koristem link: http://www.oratory.com/onebag/
Reply With Quote
Staro 27-09-2004, 21:23
Gost Gost je offline
Senior član

Cisto odvisno od tega, kam v Avstraliji mislis it. Če greš na vzhodno obalo, nekje od Victorie do Queenslanda, ti priporočam, da gojzarje (razen če greš na kakšen trekking) in bunde pustiš doma (jaz sem jih po pošti poslala iz avstralije nazaj domov in se znebila bremena v ruzaku pa kar precej keša tud). Oblačil vzemi s seboj čim manj (itak so povsod pralnice), še posebej pa ne belih modrcov s seboj jemat, ker ne bojo nikol več beli (tudi bleach na pomaga, ) Jaz sem dva meseca kruzala naokrog sam v sandalih, zato poskrbi, da bodo te dobr sedle. No, tud za repelent mrčesa ti ni treba preveč skrbet, razen, če misliš it čisto na sever. Kar se sončnih krem tiče, nikol ne kupi tiste s cinkom, ker se je ne da razmazat. Priporočam, da sabo vzameš še zalogo medicinskega oglja (ni problem v hrani, ampak v ogromnih količinah popitega piva - pa ne fostersa). Kakšni aspirini ali podobno tudi ne bo odveč (razlog je isti kot prej). Če slučajno spoznaš kakega ozija, ki te povabi k sebi domov za par dni, izkoristi ponudbo, le v primeru, da znaš skuhati toliko jedi, kolikor dni nameravaš ostat pri njemu - oziji ful padajo na našo zdravo evropsko hrano (kdo pa lahko cel življenje od bbq kobasic prezivi???) Če te prime hitra hrana - Hunrgy Jack rules (domov sicer prideš z odvečnimi kilogrami, ampak who cares). No na fitnes ti tudi ne bo treba hodit, ker unih 20 kil pa res ni taka sila...se navadis. Jaz se ne spomnim, da bi kaj zelo nosila ruzak, pa sem potovala z busi. Itak te skor iz vsakega hostla pridejo na postajo iskat, tak da ni panike. Aja, kar se hostlov tiče, je dobr prej rezervirat (v Melbournu majo sicer en čuden sistem, po katerem te rajs osebno vidjo ko delas rezervacijo...kdo bi vedel zakaj), sicer pa tud to ni tolk nujno, če si vsaj malo iznajdljiva. Varnostniki v kempih niso taki tezaki kot pri nas in ti pomagajo, namesto da te podijo stran.
Pa še nekaj "mustov"; Byron Bay, Airley Beach, Surfer's Paradise in Sydneyjev King's Cross (ja, tiste znucane babe so prijateljice noci - cena je odvisna od lokala pred katerim stoji)
Skratka Uzivaj - jaz grem spet nazaj down under, ker je tooooolk fajn.

lp.
Reply With Quote
Staro 02-10-2004, 02:15
Gost Gost je offline
Senior član

sodec po obnasanju aussiejev na baliju, ti priporocam da s seboj vzames veliko mero potrpezljivosti
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 19:47.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com