Cisto odvisno od tega, kam v Avstraliji mislis it. Če greš na vzhodno obalo, nekje od Victorie do Queenslanda, ti priporočam, da gojzarje (razen če greš na kakšen trekking) in bunde pustiš doma (jaz sem jih po pošti poslala iz avstralije nazaj domov in se znebila bremena v ruzaku pa kar precej keša tud). Oblačil vzemi s seboj čim manj (itak so povsod pralnice), še posebej pa ne belih modrcov s seboj jemat, ker ne bojo nikol več beli (tudi bleach na pomaga,

) Jaz sem dva meseca kruzala naokrog sam v sandalih, zato poskrbi, da bodo te dobr sedle. No, tud za repelent mrčesa ti ni treba preveč skrbet, razen, če misliš it čisto na sever. Kar se sončnih krem tiče, nikol ne kupi tiste s cinkom, ker se je ne da razmazat. Priporočam, da sabo vzameš še zalogo medicinskega oglja (ni problem v hrani, ampak v ogromnih količinah popitega piva - pa ne fostersa). Kakšni aspirini ali podobno tudi ne bo odveč (razlog je isti kot prej). Če slučajno spoznaš kakega ozija, ki te povabi k sebi domov za par dni, izkoristi ponudbo, le v primeru, da znaš skuhati toliko jedi, kolikor dni nameravaš ostat pri njemu - oziji ful padajo na našo zdravo evropsko hrano (kdo pa lahko cel življenje od bbq kobasic prezivi???) Če te prime hitra hrana - Hunrgy Jack rules (domov sicer prideš z odvečnimi kilogrami, ampak who cares). No na fitnes ti tudi ne bo treba hodit, ker unih 20 kil pa res ni taka sila...se navadis. Jaz se ne spomnim, da bi kaj zelo nosila ruzak, pa sem potovala z busi. Itak te skor iz vsakega hostla pridejo na postajo iskat, tak da ni panike. Aja, kar se hostlov tiče, je dobr prej rezervirat (v Melbournu majo sicer en čuden sistem, po katerem te rajs osebno vidjo ko delas rezervacijo...kdo bi vedel zakaj), sicer pa tud to ni tolk nujno, če si vsaj malo iznajdljiva. Varnostniki v kempih niso taki tezaki kot pri nas in ti pomagajo, namesto da te podijo stran.
Pa še nekaj "mustov"; Byron Bay, Airley Beach, Surfer's Paradise in Sydneyjev King's Cross (ja, tiste znucane babe so prijateljice noci - cena je odvisna od lokala pred katerim stoji)
Skratka Uzivaj - jaz grem spet nazaj down under, ker je tooooolk fajn.
lp.