Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 12-03-2008, 23:36
_monty_ _monty_ je offline
Novinec

Datum pridružitve: Mar 2008
Sporočila: 2
Planiram veliko turo po Italiji...
Zato me res zanimajo izkušnje tistih, ki ste se po Italiji že potepali...Zanima me kakšno je kaj železniško omrežje (cene in vozni redi) ter kakšna je zasedenost v hostlih ali pa hotelih (najverjetnejo bom v Italiji JULIJA)!
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 13-03-2008, 17:48
poloncaaa

Sporočila: n/a
Tudi midve s sošolko nameravava septembra na potovanje po Italiji z vlak.
Po vsej verjetnosti bova potovale z inter railom.
Reply With Quote
Staro 13-03-2008, 19:27
Sashika Sashika je offline
Novinec

Datum pridružitve: Jul 2007
Sporočila: 15
Julija zna biti kar vroče, tako ene 30plus, na jugu še več...Vlaki so zanesljivi, še posebej če potuješ z vlaki Eurostar, dobro pa je kupiti karte vsaj en teden prej, ker so poleti nabito polni. Z regionalci gre vsa zadeva bistveno bolj počasi, pogoste so zamude, pa niti niso tako cenejši od ES (imajo tudi klimo in bar), da bi se ti splačalo.
Ponavadi imajo preko interneta kakšne bolj ugodne variante, sicer pa gredo vse povezave iz Benetk, do koder lahko iz LJ prideš za 15 EUR (smart price cena, en teden prej moraš kupit).
Reply With Quote
Staro 14-03-2008, 17:27
_monty_ _monty_ je offline
Novinec

Datum pridružitve: Mar 2008
Sporočila: 2
Hvala vama za nasveta punci...Vidim da bo res najboljše če vozovnice rezerviram že vnaprej (da ne bo pozneje prišlo do kakšnih zapletov)!
Reply With Quote
Staro 16-03-2008, 15:04
Neregistriran

planiram veliko turo po Italiji
Sicer grozno velikih izkušenj nimam z vlaki v Italiji, vendar sva z ženo lani tudi kar precej potovala tudi z vlaki in sicer iz Toscane v Rim, pa tudi v Firence , Piso, Lucco.Najine izkušnje so zelo dobre, saj so bili vlaki udobni, čisti in za naše razmere zelo hitri( okoli 150-170 km/h). Osebje na postajah je bilo zelo prijazno in ustrežljivo. Ker so postaje ogromne je potrebno kar nekaj iznajdljivosti. Veliko popotniških užitkov po čudoviti Italiji ti želim.

lp Bojan
Reply With Quote
Staro 16-03-2008, 23:16
Novinec

sem pozabila napisat...mogoče se ti bol splača bit kr v hotelih, al pa v manjših vaseh privat sobe poiskat, je cena zelo malo višja, kot v hostlih, pa bistveno boljše je. Če te še kej zanima, piši na zasebna sporočila.
LP
Reply With Quote
Staro 23-03-2008, 22:33
Neregistriran

Zdravo!

V hotelih se ti ne splaca bit, ker bos tam pustu malo bogastvo. Pojdi v hostel, ampak izberi pravega. Dobra varianta so YHA hostli, ampak vedno rezervirej sobo dosti prej prek interneta. Vsi, v katerih sem bil (Genova, Firence, Neapelj) so bili ok, z izjemo rimskega hostla.

Vlaki so tocni in hitri, na postajah mas avtomate, kjer lahko kupis karto. Niso tako velike, kot pravi kolega, brez problema se bos znajdu.

V Rimu ne pojdi na potovanje z ladjo po Tiberi, ker ne vidis nic.

Vedno vprasaj za posebne kombinirane vozovnive v turisticni info pisarni (za bus + metro + muzeji).

Neaplja se ne bat, ni tako grozen, edino Circumvesuviana (zeleznica do Pompejev in Sorenta) je malo muka.

Ne vlaci potovalnih cekov, ker jih ne bos mogu nikjer zamenjat, banke so mora.

Ne hodi proti koncu julija in avgusta, ker imajo Italijani pocitnice in bo 2/3 stvari zaprtih.

Ce mas rad sadje in zelenjavo, povprasaj po lokalnih trznicah, ker bos mel vec izbire, dobu ceneje in boljse kot v presenetljivo redkih supermarketih po mestu.

Super stvar v Italiji pa je, da te v vsakem baru spustijo na stranisce.

V glavnem, nej ti dobro uspe pa lepo se mej se naprej!

Ales
Reply With Quote
Staro 24-03-2008, 20:46
Novinec

aja, sem pozabila napisat še to: na žel.postajah v Italiji imaš avtomate, kjer moraš potrditi karto (odtisne ti datum), včasih tega za ES vlake ni bilo treba,ker si imel datum že napisan na karti, le karte za navadne potniške je treba potrditi.
Se strinjam za ladjico po Tiberi, kar malo bedno, razen če si napopravljiv romantik (poleti, ko je gladina Tibere nizka, grozno smrdi, po bregovih pa si zavetje delajo brezdomci-vidiš tudi bedo Rima). Do Neaplja vozi ES, lani je stal okoli 40 EUR povratna karta iz Rima, Sorento in Amalfijsko obalo je pa najbolje prevoziti z avtom/motorjem
Še nekaj glede vlakov: le na večjih postajah (slabo) komunicirajo v angleščini, na manjših sploh ne, vsaj takšne so moje izkušnje, je treba malo improvizirati
LP

Še nekaj: v večjih mestih se ti, da dobiš nek generalni pogled, splača kupit karto in it po mestu s turističnim avtobusom: stane okoli 15 EUR, stoji pri vseh znamenitostih, velja cel dan, skačeš gor/dol, kjer ti paše. V Rimu ti lahko priporočim tudi nekaj luštnih in ne predragih placov za jest: Aristocampo na piazza di fiori, Insalata Ricca, ....sicer pa, hrana v Italiji je (meni) super
Reply With Quote
Staro 24-03-2008, 20:50
Novinec

aja, sem pozabila napisat še to: na žel.postajah v Italiji imaš avtomate, kjer moraš potrditi karto (odtisne ti datum), včasih tega za ES vlake ni bilo treba,ker si imel datum že napisan na karti, le karte za navadne potniške je treba potrditi.
Se strinjam za ladjico po Tiberi, kar malo bedno, razen če si napopravljiv romantik (poleti, ko je gladina Tibere nizka, grozno smrdi, po bregovih pa si zavetje delajo brezdomci-vidiš tudi bedo Rima). Do Neaplja vozi ES, lani je stal okoli 40 EUR povratna karta iz Rima, Sorento in Amalfijsko obalo je pa najbolje prevoziti z avtom/motorjem
Še nekaj glede vlakov: le na večjih postajah (slabo) komunicirajo v angleščini, na manjših sploh ne, vsaj takšne so moje izkušnje, je treba malo improvizirati
LP

Še nekaj: v večjih mestih se ti, da dobiš nek generalni pogled, splača kupit karto in it po mestu s turističnim avtobusom: stane okoli 15 EUR, stoji pri vseh znamenitostih, velja cel dan, skačeš gor/dol, kjer ti paše. V Rimu in Firencah ti lahko priporočim tudi nekaj luštnih in ne predragih placov za jest: Aristocampo na piazza di fiori, Insalata Ricca, Il Latini v Firencah....sicer pa, hrana v Italiji je (meni) super
Počitnice v Italiji so tri tedne v avgustu, takrat je nora gužva tako na vlakih kot na cesti, na vlakih komaj dobiš prostor, pa na jugu polotoka je vrooooooče!
Uživaj!
Lp,
Saša
Reply With Quote
Staro 10-07-2008, 14:12
Neregistriran

Po Italiji z vlakom
Pozdravljeni

Ker sem malo raziskovala po internetu o Italiji, možnosti potovanj, zanimivostih, zanimivih krajih, itd..., sem seveda "naletela" na to stran. No, tudi sama se za letos odločam, za eno takoturco z vlakom po Evropi. Že kaj nekaj vaših koristnih izkušenj sem prebrala. Pa me še vseeno nekaj stvari zanima in vam bom hvaležna za odgovore, če jih imate seveda .

Tudi sama bi si seveda rada pogledala vsa ta opevana večja mesta, kot so Firence, Pisa, Rim, Neapelj, itd., a me mika tudi okolica, torej mogoče mesta, ki niso toliko obljudena, pa me zanima, če mi lahko kaj svetujete oziroma predvsem kakšne so povezave s temi mesti, ali set potovali tja s kakšnimi loklanimi avtobussi, so kakšni regionalni vlaki, itd. Hvaležna vam bom za kakršnokoli izkušnjo.

Pa še eno informacijo iščem, in sicer me zanima če je že kdo izmed vas vzel s seboj tudi kolo in kako je kaj s tem?

Za vse informacije se vam najlepše zahvaljujem pa lepe počitnice vam želim
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko ne začenjaš nove teme
Lahko ne pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 00:28.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com