Popotnik.org

Odgovor

Orodja Iskanje po temi Način prikaza
Staro 25-06-2004, 13:55
Gost Gost je offline
Senior član

Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,500
Z Lado ali vlakom v Moskvo?
Pozdravljeni!

Sem študent in za naslednje leto nacrtujem(pravzaprav je šele ideja padla, sedaj se je pa traba zacet mal zanimat kako in kaj) daljšo pot s kolegom v Rusijo, ogled Moskve, ce bo denar in cas pa še St.Peterburga. Letos poleti mislim malo prek študenta delat drugo leto pa v Rusijo. Pa me malo zanima kakšni so kaj stroški potovanja z vlakom(prenocišca....) ali z avtom(lada desetka karavan), kakšne so ceste, za kilometrino priblizno vem, tko, da se lahko priblizno zracuna kolk bi blo stroškov z bencinom, spala bi verjetno v avtu.
Kako je s hrano, cene... vglavnem meni je strašna zelja pot v Rusijo in ce bom imel dovolj denarja bom to izvedel.
Sedaj me pa zanima najbolj kako se najbolj izplaca.

Hvala, pa seveda cimvec napište o tem kako je tam, kakšne so ceste, kako je s prenocišci(cene...hrana...) vse vglavnem.
Reply With Quote

Naši pokrovitelji
Staro 30-06-2004, 17:46
Gost Gost je offline
Senior član

Hola,

pred kratkim sem bila v Ukrajini in Moskvi. Zanimivo, priporocam. Sama Moskva je zelo draga, ce pa gres malo ven je pa vse bistveno ceneje. V Moskvi je npr. kava 400 sit (ne v centru), hostel pa za skupna lezisca pride min. 23 EUR. Sam prevoz je bistveno cenejsi kot s Slo. npr. karta za podzemno je 60 sit, vlaki so tudi cenejsi. Tudi ceste so se mi zdele ok, vsaj boljse kot v Ukrajini. Je pa Ukrajina v primerjavi z Rusijo bistveno (!!!) cenejsa. Jaz sem sla tja z vlakom in sem kupovala karte posebej (za vsako drzavo posebej-Slovenija, Madzarska, Ukrajina in Rusija). Iz Lj. do Kijeva mi je prislo okoli 10 000 sit (v eno smer) in potem se kaksnih 6-7.000 sit do Moskve. Vendar sem ves cas imela dobre spalnike, nisem varcevala, tako da bi se dalo se ceneje. Nazaj sem sla pa z letalom (30 000 sit do Zagreba). Ce zelis se kaksne informacije te lahko poklicem, pusti telefonsko. LP
Reply With Quote
Staro 02-07-2004, 21:39
Gost Gost je offline
Senior član

Ja, res bi prosil še za kakšn info.(040 78 44 67) Moskva me ze dolgo navdušuje pa St. Petersburg je tudi menda cudovito mesto. Vlak je pocen varijanta, samo ce bi šel z avtom bi pomoje se dalo dosti vec videt(vasi, mesta, znamenitosti ob poti...) je pa tut malo bolj razkirano, kakšna okvara kadar jo je najmanj treba ali kaj podobnega. Pa kakšno noc bi se tudi dalo cisto OK prespati v avtu, mogoce kar vse. Pot tja in nazaj je sigurno ok. 5000 km ce ne še kakšnega zraven, to bi mogu kakšnega tovornakarja vprašat tako na hitro mislim da bi šlo za ok. 70-100 000 sit bencina ali do ok. 50 000 na osebo v obe strani.(sla bi 2 in si stroške delila)

Koliko prej si je treba zacet rihtat vize, pa koliko to stane? Pa kako je z varnostjo ipd?

Kaj svetujete bi se kdo od vas odpravil z avtom ali ne?
Reply With Quote
Staro 02-09-2004, 14:29
Gost Gost je offline
Senior član

Gost, s katerimi železnicami pa si šla da je bilo tolk poceni? Mislim, 17.000 do Rusije pa ja ni noben dnar..
Reply With Quote
Staro 03-09-2004, 10:10
Gost Gost je offline
Senior član

Karte sem kupovala za vsako državo posebej. Torej:
Ljubljana-Hodoš
prva postaja na Madžarskem-Budimpešta
Budimpešta-zadnja postaja na Madžarskem
Chop-Kijev
Kijev-Moskva (tu sem kupila kar mednarodno karto, ni bistveno drazja).
Karte za železnico so v Ukrajini in Rusiji zelo poceni. To je glavni razlog za poceni pot do Moskve. Mednarodna karta, ki jo kupis v Sloveniji je bistveno drazja!! Jaz sem imela veliko postankov na poti do Moskve, tako da ni bil problem z nakupi kart. Edini problem zna biti, da se od zadnje postje na Madžarskem do prve postaje v Ukrajini (Chop) peljes brez karte. Pri meni je bilo na sreco vse ok. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Pozdravček
Reply With Quote
Staro 25-04-2005, 12:31
Gost Gost je offline
Senior član

Gost,

Ojla!
Glede tele ukrajine me full zanima. sem mal anti popotni tip, zato me zanima, če mi lahko mal bol podrobno razložiš, kje in kako si kupovala karte.
iz celja potujem v kiev in res potrebujem najcenejšo verzijo...
piši mi prosim: petra_zagar@email.si

hvala..
Reply With Quote
Staro 04-10-2008, 21:07
Neregistriran

Sporočila: n/a
Pozdravljena Gost!

Tudi mene zanima pot do Moskve, zato bi prosil ce mi lahko prosim na mail matjaz.crcek@gmail.com posljes mail zaradi kontakta in potem bi imel veliko vprasanj

Hvala!
Reply With Quote
Odgovor

Orodja Iskanje po temi
Iskanje po temi:

Napredno iskanje
Način prikaza

Pravila objavljanja
Lahko ne začenjaš nove teme
Lahko ne pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila

vB koda je vklopljena
Smeški so vklopljena
[IMG] koda je vklopljena
HTML koda je izklopljena
Pojdi na forum

Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 01:45.

spletno gostovanje in registracija domen omogoča e-uspeh.com