|
|

13-05-2004, 13:54
|
|
Junior Member
|
|
Datum pridružitve: May 2004
Sporočila: 1
|
|
|
Tajska - otoki
V juliju se odpravljam na Tajsko, pa bi si za zaključek popotovanja rada privoščila kak teden poležavanja (in vsega kar gre zraven) na "rajskem" otoku.
V igri so Ko Samet, Ko Phangan in Phi-Phi Don, sej bi kar vse, ampak ne bo zneslo...
A me lahko kdo razsvetli s kako svojo izkušnjo v zvezi z naštetimi otoki?
Hvala!
|
|

19-05-2004, 10:41
|
|
Senior član
|
|
Datum pridružitve: Aug 2003
Sporočila: 2,504
|
|
Lep pozdrav 
Jaz sem bil za to Novo leto na Tajskem, Maleziji in Singapurju. NY sem praznoval na Koh Phi Phi Donu in je the best otok-sm moras obvezno zaokrozt-pozanimaj se kaksno vreme je v tem obdobju na zahodni strani Tajske-otocje. Bil sem tud na Phi Phi Lay-u kjer so snemal film The Beach-rajsko,ampak prevec turistov-sm smo sli snorklat in je bla to ena toca potopa. Bil sem tud na Puketu-zelo skomercializiran, veliko gay scene, na plazah guzva in drag otok-lahko ga spustis al si pa kak dan tle. Pol sem se muvnu na Railey beach in se eno zraven v podrocju Krabija-zakon in povsod lahko vids opice. Na Koh Sametu nisem bil, ker ni blo takrat ugodno vreme na vzhodni strani.
Ce te se kaj konkretnega zanima za Tajsko mi lahko pises na:
CUDEZNIDECEK@yahoo.com
lp by Marko
|
|

01-06-2004, 22:29
|
|
Senior član
|
|
|
|
Jaz sem se vrnila aprila s Tajskih otokov. Bila sem tako na vzhodni, kot zahodni obali (Bangkok Airways: Bangkok-Koh Samui-Krabi-Bangkok je bila 45.000 SIT). Meni je bil najlepši otok Koh Phangan in sicer sever otoka - rajske plaže in skoraj nič ljudi. Po full moon partyu na Had Rinu (Jug Koh Phangana) se je prileglo poležavanje na severu. Od vseh otokov je bila tu narava najbolj pristna - do severa vodi neasfaltirana cesta skozi pravo tropsko idilo - kamorkoli pogledaš so čudovite palme, lepše kot na vseh ostalih tropskih otokih. Voda čudovita, bungalovi na skalah...Bi šla kar nazaj 
Koh Samui je preveč turističen, ima pa tudi zelo lepo plažo Lamai Beach, Chaweeng Beach je preveč skomercializiran.
Ja, vzhodna obala je pa bila eno veliko razočaranje, razen barva vode Koh Phi-Phi Don-a, ki je bila prav neverjetna. Drugače pa sta Krabi in Ao Nang prava katastrofa. Na Ao Nang plaži ni mogoče kopanje ker je preveč umazano: na plaži so same mrtve ribe in polno smeti. Promet po vodi je tako gost, da slišiš še 3 dni brnenje v glavi. Ljudje so pretežno neprijazni, večinoma muslimani. Raily Beach je ista katastrofa - voda in plaža obupni. Iz Ao Nanga dnevno vozi ladja na Koh Phi-Phi. Ja, tam ko so snemali The Beach (Maya Bay) je takšna gneča turistov v vodi, da je prav neverjetno...Gliserji, čolni, ladje, umazanija... Prava škoda. Pred parimi leti, ko še ni bilo tako masovnega turizma je bilo verjetno čudovito.
Cene pa se skoraj ne morejo primerjati med sabo: Koh Phangan je daleč najcenejši otok na Tajskem in po mojem mnenju tudi najlepši od teh kar sem jih obiskala (severni del), medtem ko je Phi-Phi eden najdražjih. Cene za dober bungalov s klimo je na prvem cca.500 Bahtov, medtem ko je na drugem 1000 najpogosteje pa celo več.
Upam da sem ti vsaj malo pomagala pri tvoji odločitvi. Drugače pa lahko obiščeš vse v kratkem času - povezave so dnevne z Bangkok Airways. Ti pa osebno priporočam sever Koh Phangana.
LP
Silvia
|
|

07-06-2004, 11:54
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
Zovjo!
Predlani sem bil na Ko Thao, na Ko Phangan in Phi-Phi Don. Priporočam ti Ko Thao majhen neturistični otok peščena plaža s palmami, bungalovi na obali, možnost potaplanja in predvsem zelo malo turistov. Na Ko Phanganu se splača iti na full moon party(1x na mesec) ce hoces zurat - takrat je tam noro. Phi-Phi Don me je razočaral - lep je videti na fotkah, v resnici pa je preveč turističen...
Igor
|
|

18-07-2004, 19:38
|
|
Senior član
|
|
|
|
ojla  , avgusta grem v bangkok pa mal v chang mai in potem še na južne otočke pa me zanima če bi mi lahko kdo povedal za kak nasvet in karkol o tem? najlepša  hvala :roll: bojler
|
|

19-07-2004, 08:04
|
|
Senior član
|
|
|
|
zivjo bojler, tudi jaz se s prijateljem odpravljam avgusta na tajsko...zanima me, za koliko časa se tja odpravlajš -> koliko denarja načrtuješ, da boš porabil, približno? hvala  matjaž
|
|

21-07-2004, 12:41
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
glede na to, da ima ta tema že precej ogledov, se vsekakor nadje kar nekaj takih, ki so na Tajskem že bili. Prosil bi vse, ki so tam že bili, če lahko podajo kak nasvet glede potovanja, kaj paziti, kaj priporočate, kaj se splača pogledat, kje je poceni,.... HVALA
|
|

17-08-2004, 15:40
|
|
Senior član
|
|
|
|
|
tajski otoki
Prvotno objavil Anonymous
glede na to, da ima ta tema že precej ogledov, se vsekakor nadje kar nekaj takih, ki so na Tajskem že bili. Prosil bi vse, ki so tam že bili, če lahko podajo kak nasvet glede potovanja, kaj paziti, kaj priporočate, kaj se splača pogledat, kje je poceni,.... HVALA
najboljsi so otoki andamanskega morja.sam sem prisegal na pp samo je vsako leto slabse.ce zelis malo miru in neverjetno lepih plaz priporocam ko rok,ko muk in ko lipe ki lezijo na meji z malezijo(zadnji)in malo severneje prva dva.ko lipe je zame the best otok na tajskem samo ne vem kako je z dostopnostjo v dezevni dobi(preveri).in se ne pozabit zadosne kolicine kesa ker tam ni atm naprav(bankomatov).
na drugi strani(tajski zaliv) bi pa izpostavil ko tao(ce ti je do potapljanja),ko samet in ko chang.vsi trije so lahko dostopni iz bangkoka.ko samui in ko phagnan sta za moje pojme prevec komercijalna ceprav se da tudi na phagnanu najti kak koticek ki ni napolnjen z anglesko izraelsko mularijo.
|
|
| Orodja |
Iskanje po temi |
|
|
|
| Način prikaza |
Linearni način
|
Pravila objavljanja
|
Lahko začenjaš nove teme
Lahko pošiljaš odgovore
Lahko ne dodajaš priponke
Lahko ne urejaš svoja sporočila
HTML koda je izklopljena
|
|
|
Vsi časi so GMT +2. Trenutno je ura 01:28.
|
|