View Single Post
Staro 24-03-2008, 19:46
Sashika Sashika je offline
Novinec

Datum pridružitve: Jul 2007
Sporočila: 15
aja, sem pozabila napisat še to: na žel.postajah v Italiji imaš avtomate, kjer moraš potrditi karto (odtisne ti datum), včasih tega za ES vlake ni bilo treba,ker si imel datum že napisan na karti, le karte za navadne potniške je treba potrditi.
Se strinjam za ladjico po Tiberi, kar malo bedno, razen če si napopravljiv romantik (poleti, ko je gladina Tibere nizka, grozno smrdi, po bregovih pa si zavetje delajo brezdomci-vidiš tudi bedo Rima). Do Neaplja vozi ES, lani je stal okoli 40 EUR povratna karta iz Rima, Sorento in Amalfijsko obalo je pa najbolje prevoziti z avtom/motorjem
Še nekaj glede vlakov: le na večjih postajah (slabo) komunicirajo v angleščini, na manjših sploh ne, vsaj takšne so moje izkušnje, je treba malo improvizirati
LP

Še nekaj: v večjih mestih se ti, da dobiš nek generalni pogled, splača kupit karto in it po mestu s turističnim avtobusom: stane okoli 15 EUR, stoji pri vseh znamenitostih, velja cel dan, skačeš gor/dol, kjer ti paše. V Rimu ti lahko priporočim tudi nekaj luštnih in ne predragih placov za jest: Aristocampo na piazza di fiori, Insalata Ricca, ....sicer pa, hrana v Italiji je (meni) super
Reply With Quote