View Single Post
Staro 08-01-2008, 22:47
Neregistriran

Sporočila: n/a
Živjo,

v vsakem primeru priporočam severni del Laosa (Južni je precej enakoličen) do Ventiena od koder se lahko usmeriš proti južnemu delu Vietnama in nato v Kambodžo.

Kambodža me je precej navdušila in kar nisem mogel nazaj na Tajsko.. saj je ta veliko bolj komercialno usmerjena.. no, v SV Aziji je najbrž že vse komercialno razen kakih poti iz glavnih turističnih smeri.

Potuješ lahko precej enostavno saj se z avtobusom premikaš iz kraja v kraj... in kot boš videla lahko zaupaš LP in časom odhodov, ki so navedeni. Včasih potješ tudi z ladjo.. npr v Laosu po reki Mekong.. 2 dni trpljenja na majhnem sedežu.. no bolje rečeno klopci (ker je ponavadi gužva).. ampak ne skrbet, noge pač raztegneš malo tu in malo tam.. tako kot vsi ostali.

Komoditeta v guest housih je odvisna predvsem od tega koliko si pripravljena plačati za nočitev.. sam sem bil tam l 2004 ko je bil razpon med 2-10 dolarji. Seveda sem šel jaz na low budget varianto in rajši trošil na hrani, prevozih, vstopninah za nacionalne parke ipd.. no pa na pivu in ostalih priteklinah seveda.

Vize dobiš vse tam.. stanejo okoli 40 ali 50 dolarjev in včasih traja kak dan dva ali pa cel teden da jo dobiš. Tako sem sam v Laosu svoj potni list zaupal neki agenciji v Luang Prabangu (obvezno morš vidt!!!) in ga čez teden dni prevzel v Ventienu v nek pisarni. Nisem imel težav najti te kao agencije.. ampak presenetlo me je predvsem to, da je bil PL tam in čakal name. Seveda sem se pred tem prepričal ali gre ljudem zaupati in nek kanadčan, ki tam živi in fura precej resen guest house ter agencijo me je prepričal da jim lahko zaupam. In res jim lahko. Azijci ob potnem listu ne pomislijo najprej na kakih 100€ kakor nekje pri nas..

No, o poti bi se dalo naštevat še in še zato se lahko kaj dobiva če želiš saj je tega kar precej..

Na kratko pa lahko rčem samo to, da tam ni nobenega problema potovati sam ali z družbo.. angleško govorijo ravno prav da jih štekaš.. premikaš se lahko zelo enostavno.. poceni je in hrana je ok.

LP Samo 041 365 765
Reply With Quote